Kan jeg spare på mine forsikringer?

Forsikringer koster rigtig mange penge. Derfor er det oplagt at kigge efter de billigste løsninger. Dog anbefaler vi ikke, at du sparer dine forsikringer helt væk. Det kan i sidste ende blive endnu mere dyrt for dig, hvis du ikke har en forsikring, som kan gå ind og dække, når uheldet sker.

Pas på med dobbeltforsikringer

Før du kaster dig ud i at købe alverdens forsikringer, så undersøg om din nuværende forsikring dækker over flere ting.

Undersøg om du allerede har en sundheds- eller rejseforsikring gennem dit arbejde, eller måske dækker dit teleselskab også over din elektronikforsikring.

Undgå at dække dobbeltforsikre dig selv, for så bliver det hurtigt rigtig dyrt.

Undersøg om du kan få samlerabat

Forsikringsselskaber er altid i konkurrence med hinanden. Nogle steder tilbyder dig gode rabatter, hvis du tegner x antal forsikringer hos det samme selskab. Hvis du for eksempel har en indboforsikring et sted og en sundhedsforsikring et andet sted, så overvej om du kan spare penge ved at rykke dem begge over i ét selskab, som måske er endnu billigere.

Læs mere her og sammenlign priser på billige forsikringsselskaber.

Nogle firmaer tilbyder kundefordele

Når du tegner forsikringer hos en virksomhed, så tilbyder de dig nogle gange en række goder, som du kan benytte i din hverdag. Det kan for eksempel være gratis levering af varer, tilbud på tandforsikring, samlerabat, rabatter på benzin og bilvask og meget mere. 

Hæv din selvrisiko

Hvis du har mulighed for at hæve din selvrisiko, så kan du spare penge på dine forsikringer. Når din selvrisiko er højere, så er det lidt dyrere, hvis du skulle blive udsat for en skade eller tyveri. Dog er prisen på din forsikring lavere.

Med en høj selvrisiko skal du kun betale, hvis der sker en skade. 

Ikke alle forsikringer er lovpligtige

Hvis du ejer et køretøj, så er det for eksempel lovpligtigt at have en ansvarsforsikring. Det er vigtigt fordi du er erstatningsansvarlig over for andre, hvis I kommer i et biluheld. Du skal også have en hunde- eller hesteforsikring, hvis du ejer en af disse kæledyr. 

Men der er nogle forsikringer, som ikke er lovpligtige.

For eksempel er det ikke lovpligtigt at have en brandforsikring og en kaskoforsikring. Du behøver heller ikke have en indboforsikring eller en ulykkesforsikring. 

Selvom det er en god ide, at have disse forsikringer, så er det ikke noget, som du absolut skal have.


Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *