Gør din bil vinterklar – følg disse 6 råd

Vi har samlet 6 gode råd  til dig her, så du kan blive klar til at køre til vinter. 

1. Skift til vinterdæk

Det første, og nok også det vigtigste, som du skal gøre, er at skifte dækkene på din bil. Kørsel på sneklædte eller isglatte veje kan være rigtig farligt, hvis ikke du har dæk med et ordentlig vejgreb. Sommerdæk er nemlig ikke designet til at kunne gribe fat i glatte overflader.

Vi anbefaler at du skifter dine dæk i slutningen af oktober og skifter tilbage til sommerdæk omkring marts eller april. 

2. Udskift dine vinduesviskere

Dine vinduesviskere kommer med sikkerhed på overarbejde om vinteren. Derfor er det en god ide at tjekke, om de er fit-for-fight til at kunne rengøre din rude for sne og regn. Tjek dem for skader eller slitage og skift dem ud, hvis de har siddet der i lang tid. 

3. Køb ekstra pærer til bilen

Når dagene bliver kortere, så kommer man til at køre mere i mørke. Derfor er det vigtigt, at dine billygter ikke pludselig går død, mens du kører ude på en mørk landevej sent om eftermiddagen. Køb et par ekstra pærer og hav dem liggende i bilen, så du hurtig kan udskifte dem, hvis der er behov for det.

4. Hav en isskraber liggende i bilen

Det er vigtigt at have en isskraber i bilen, så du kan skrabe ruderne rene for is og sne. Sørg for at du altid har et godt udsyn ud af alle ruder både foran, til siden og bagved. Du kan faktisk få en bøde, hvis dine ruder ikke er skrabet for is.

5. Hold øje med dit batteri

Når det bliver koldt udenfor, så tager det hårdt på dit bilbatteri. Det er vigtigt, at du har styr på dit batteri, så tjek jævnligt om det er ladet op. Det kan godt være, at du skal lade det op oftere, end du plejer. Hvis din bil pludselig har svært ved at starte, så kan det være, at du bliver nødt til at skifte batteriet ud. 

6. Få rengjort din bil

Giv bilen en grundig bilvask både indvendigt og udvendigt, før vintersæsonen går ind. Bestil en grundig bilvask hos steamrex, hvor du kan få teamet dæk og fælge, renset og poleret bilens vinduer, voksbehandlet overfladen og meget mere. En ren bil er mere bekvemmelig, og også mere sikker at køre i, om vinteren. 


Udgivet

i

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *